KAYSERİ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı açıldı. 

Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında düzenlenen fuarın açılışında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sanayi ve ticaret şehri olarak bilinen Kayseri'nin Türkiye'nin en büyük tarım fuarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

Bu fuarla Kayseri'nin tarım alanında da çok büyük bir potansiyele sahip olduğunun gösterildiğini ifade eden Düzgün, "Başta kabak çekirdeği, ay çekirdeği, yumurta, alabalık olmak üzere birçok üründe üretim miktarı olarak Türkiye'de söz sahibiyiz. Fuarın, tarımdaki modern tekniklerin geliştirilmesi adına gerek cihazların gerekse ürünlerin tanıtımı adına ilimize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üreticilerimiz ve vatandaşlarımız bu fuardan birçok tecrübe edinerek ayrılacaklardır. Yurt dışından katılımı da önemsiyoruz. 20 ülkeden katılımcılar 1900 civarında stant açtı. Bunun bir zenginlik olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da bu yıl 10'uncusunu düzenledikleri tarım fuarını çok geniş katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kayseri'nin tarım alanında Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olmasına rağmen çok fazla bilinmediğine işaret eden Kayacan, denizi olmayan şehirde alabalık üretiminde Türkiye üçüncüsü olduklarını vurguladı. 

Atlas Uluslararası Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun da 40 bin metrekarelik alana kurulu fuara 81 ilden ziyaretçi taşıyacaklarını dile getirdi.

Yaklaşık 2 bin standın açıldığı ve üç gün sürecek fuarı 250 binden fazla kişinin ziyaret etmesini hedeflediklerini söyleyen Atasagun, "Fuarımız gıda ve hayvancılık ürün ve ekipmanları olmak üzere iki guruptan oluşuyor. Üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi görüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı, katılımcılar stantları gezdi.