Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlenen programa katılan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "İyi bir Müslüman, iyi bir Kızılaycıdır" dedi.

Türk Kızılayı Darıca Şubesi tarafından, Kızılay’a destek ve katkı sunan kişiler için Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yemek düzenlendi. Darıca sahilinde düzenlenen yemeğe Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da katılırken, programda Kızılay’a destek veren iş adamları ve kurum müdürlerine plaket verildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar programda yaptığı konuşmada, “Soma’da yaşanan kazada cesetler çıkartılırken, biz orada vatandaşların yanındaydık. Onlara çorba dağıttık, yardım ettik. Daha sonrasında Soma’da bir iftar programı düzenledik. O iftar programına yaklaşık olarak 10 bin kişi katıldı. Kızılay’ın yemeğine baba evi gibi geldiler. Kızılay bu milletin babasının malıdır. Afete müdahalede, kan bağışlarında, fakire yardımlarda daha büyük organizasyonlarla bu milletin kalbindeki sevgiyi korumalıyız. Bu işi iğne oyası gibi işleyerek Kızılay’ı milletin gönlünden çıkartmamaya gayret göstermeliyiz” dedi.

Akar, “İyi bir Müslümanın iyi bir Kızılaycı olduğunu düşünüyorum. Çünkü benim kitabımda yardım etmek vardır. Var olandan alıp, yok olana vermek vardır. Türk Kızılay’ı da böyle bir kurumdur. Ben uzun zamandır bu işin içerisindeyim. Tek kuruş para almam. Servetimde de en ufak bir eksilme olmamıştır. Bu işi Allah rızası için yapıyorum, bu nedenle de Allah’ın beni koruduğuna inanıyorum” dedi.