ANKARA (AA) - Türk Kızılayı, ülkedeki acil barınma sorununu hızlı çözebilmek için ilk aşamada iki bin brandayı Nepal’e gönderecek.

Nepal’de meydana gelen depremin kısa sürede ardından bölgeye ulaşan ve çalışmalarına başlayan Türk Kızılayı, yardımlarını sürdürüyor.

Kızılay ekibi, Başkent Katmandu’nun dışındaki yerleşim bölgelerine de başta gıda ve temiz su olmak üzere insani yardım malzemesi ulaştırdı. Afetzedelerin yaralarını sarmak için yerelden de malzeme sağlanıyor. 

Deprem sonrası dikimine başlanan brandalar da hazır hale getirildi. Katmandu’ya bugün gönderilecek iki bin branda, Kızılay ekibince afetzedelere dağıtılacak ve kurulacak.

Türk Kızılayı, depremin ardından bölgeye bin battaniye, altı ton gıda malzemesi ulaştırdı, yerelden sağlanan 12 bin şişe içme suyunun dağıtımını gerçekleştirdi. Türk Kızılayı, beş genel maksat çadırının kurulumunu da  yaptı. 

Ülkenin yaralarını sarmak için “Nepal’in Çığlığına Kulak Ver” sloganıyla kuruluş tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmak isteyenler, tüm bankalardaki Kızılay bağış hesapları ile www.kizilay.org.tr internet sitesi ve 2868 SMS bağış hattını kullanabilecek.