YOZGAT (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Nusrat Atmaca'nın ailesine Türk Kızılayınca maddi destek sağlandı.

Şehit Nusrat Atmaca'nın eşi Nihal Atmaca ve ailesini evinde ziyaret eden Türk Kızılayı Sorgun Şube Başkanı Ali Ateşer, yapılan yardımların hiç birisinin şehit ailesinin acısını dindirmeye yetmeyeceğini söyledi.

Ülkenin bütünlüğü uğruna yüzlerce vatan evladının gözünü kırpmadan şehadet mertebesine ulaştığını ifade eden Ataşer, "Bizlere düşen görev ise her konuda onlara elimizden geldiğince destek olmaktır. Bu bağlamda bizler neler yapabiliriz diye düşündük. Başkanlığımıza maddi yardım yapılması konusunda bir teklif hazırlayıp sunduk. Teklifimiz olumlu karşılandı ve 3 bin liralık bir çek gönderildi. Bu ziyareti, şehidimizin ailesine çeki vermek amacıyla gerçekleştirdik" dedi.

Nihal Atmaca'nın babası Azmi Bayındır da şehitliğin her kula nasip olmayacağını, damadının bu vatan uğruna şehit olduğunu, gerekirse kendisinin de bu yaşta silah alıp teröristlere karşı çarpışabileceğini ifade etti.

Yapılan açıklamaların ardından Ateşer, yardım çekini şehidin eşine teslim etti.