ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, alkolün etkisi bu hissi veren gözlük kullanılarak, emniyet kemeri takmanın önemi ise simülasyon aracıyla vatandaşlara anlatıldı.

Polis ekipleri, kutlama programı çerçevesinde kentte bir alışveriş merkezinde oluşturulan alanda, 150 promil alkollü hissi veren gözlüğü vatandaşlara kullandırarak bu şekilde direksiyon başına geçmenin neden olabileceği risklere dikkati çekti. Gözlüğü takanların, belirlenen noktaya yürümesi istendiğinde zorlandığı görüldü.

Emniyet kemerinin önemi de alana konuşlandırılan simülasyon aracıyla anlatılmaya çalışıldı. Araca binenler, trafik kazasında emniyet kemeri takılmadığında karşılaşabilecekleri riskleri uygulamalı olarak gördü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin çalışmalarında kullanılan eğitimli köpekler, görevliler nezaretinde çantaya saklanan uyuşturucuyu kısa sürede buldu. Polislerin komutlarına uyarak görevlerini yerine getiren köpekler, izleyenler tarafından alkışlandı.

- Polis Sergisi açıldı

Aynı alışveriş merkezinde, polislerin kullandığı malzemelerden oluşan sergi açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Güngör Azim Tuna, polis teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümünün milletçe coşkuyla kutlandığını söyledi.

Teşkilat mensuplarının, bugün gelinen noktada, içinde yaşadığı topluma her yönüyle katkı sunmak için en alttan en üste kadar yoğun bir çalışma temposunda görevlerini sürdürdüğünü anlatan Tuna, "Polislik, fedakarlık isteyen bir görevdir. Halkla bütünleşerek eksiklerimizi gidererek daha iyiye ulaşacak şekilde hizmet anlayışıyla içinde yaşadığımız toplumun gerçeklerine de vakıf olarak insana hizmet noktasında görev yapmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Daha sonra Tuna ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, sergiyi gezdi.