İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Somali, bizim Afrikalı kardeşlerimizle kurmak istediğimiz ilişkinin sembolü olmuştur. Somali'yle beraber Türk tipi yardım modeli literatürde kabul görür hale gelmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Somali, ülkemizin Afrika kıtasına yönelik bakış açısının, bizim Afrikalı kardeşlerimizle kurmak istediğimiz ilişkinin adeta sembolü olmuştur. Somali ile beraber Türk tipi yardım modeli artık literatürde tartışılır, kabul görür hale gelmiştir. Uluslararası toplum ve bölge ülkeleriyle işbirliği halinde inşallah Somali huzura erene, tam anlamıyla barış ve istikrar ülkesi olana kadar da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Uluslararası toplumun Somali'de daha aktif şekilde sahaya inmesini ve faaliyetlerinin de artmasını arzu ediyoruz. Bilhassa yatırımlar konusunda artık daha cesur, daha kararlı adımların atılması gerekmektedir. Dün düzenlenen Türkiye Somali İş ve Yatırım Forumu'nun tüm uluslararası yatırımcılara örnek olmasını temenni ediyorum."