ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Asker Sendikası (TAS-SEN) Genel Başkanı Ahmet Zengin, "Türk astsubayı ve uzmanı bu topraklarda efendi gibi yaşayacak, birinci sınıf insan gibi yaşayacak" dedi.

Re'sen Emekliler Derneği'ni ziyaret eden Zengin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 4 darbe gerçekleştiğini ve bu darbeler sonucunda astsubaylar, uzmanlar ve re'sen emeklilerin en çok mağdur olan kesim olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geçmişte bir kriz yaşadığını ve birçok bankanın battığını belirten Zengin, şöyle konuştu:

"Ne kadar batan banka varsa hepsinin başında emekli generaller var. Hiçbirinden hesap sorulamadı. 56 milyar dolar Türkiye'den uçup gitti. Bugün bakıyorsunuz Türkiye'de savunma sanayi var ve hepsinde emekli generaller, emekli kurmay albaylar, onların kızları, onların damatları ve çocukları var. Bu ülkede 4 yumurta için astsubaylara 6 ay hapis cezası ve maaş cezası verdiler. Gazetelerde generallerin boy boy yemek listesi yayınlandı bir kuş sütü eksik. Astsubaylar ve uzmanlar ordunun asıl ve temel unsurunu oluşturuyor. Astsubay kelimesi bizi küçültmek üzere kullanılmış bir kelimedir, onu düzelteceğiz. Oradaki 't' harfini kaldıracağız. 'Astsubay' demek sen benden aşağı seviyedesin demektir."

-"Generallerin hepsinin kaldırılması lazım"

Zengin, harp okullarının acilen kapatılması gerektiğini savundu.

Türkiye'de 342 generalin bulunduğunu belirten Zengin, şunları söyledi:

"Bunun 171'i Ankara'da oturuyor. Bu generallerin hepsinin kaldırılması lazım. Bu 342 general bir dünya rekorudur ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar general yoktur. Hepsinin makam araçları var, hanımlarının şoförleri var, bahçıvanı var, köpeğini gezdiren var. Orduda kaç tane garson var biliyor musunuz? Orduda şu an 70 bin garson var. Türk astsubayı ve uzmanı bu topraklarda efendi gibi yaşayacak, birinci sınıf insan gibi yaşayacak. Bunları yapamazsak bu sistem bize haram olsun."