ESKİŞEHİR (AA) - Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, "24 yıl önce modern dünyanın gözünün önünde Hocalı'da Ermenistan bir soykırım yaptı, sivilleri katletti ama maalesef dünya buna gereken tepkiyi göstermedi" dedi.

Paşeyava, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Karabağ Hikayeleri" isimli bir kitap yazdığını, bunun amacının ise Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında yapılan soykırımların, acımasızlıkların, tarihi kültürel abidelerin tahrip edilmesinin ve bir milyon insanın göç ettirilmesinin dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.

Dünyanın gözünün önünde 24 yıl önce Hocalı’da Ermenistan’ın bir soykırım yaptığını ifade eden Paşayeva, şunları söyledi:

"Sivilleri katlettiler ama maalesef dünya buna gereken tepkiyi göstermedi. Terörler yaptılar. Metroda, otobüste, trenlerde sivil halkı katlettiler Azerbaycan Türklerini. Dünya buna duyarsız kaldı. İşgal ettiler 1 milyon insanı evinden göçmen saldılar. Dünya buna duyarsız kaldı. Bu kitapları yazmakta amaç ve kardeş Türkiye'de insanlara da daha çok ulaştırılmasındaki maksat bu bilgileri birlik ve beraberlik içinde buradaki insanımızla beraber dünyaya sesimizi daha çok duyuralım."

Etkinliğe, Paşayeva'nın yanı sıra Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, İzmir Azerbaycan Kültür Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Asif Kurban, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.