Türkiye Barış Meclisi Siirt Barış girişimcileri, tıkanan barış sürecinin devam etmesi çağrısında bulundu.

Siirt’te 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşu, meslek örgütleri, kanaat önderleri, akil adamlar, sendikalar ve inanç grupları temsilcileri ile bir araya geldiklerini dile getiren barış girişimcileri, 6-8 Ekim sonrasında tıkanan ve bunun sonucu olarak Siirt’e de olumsuzlukları yansıyan sürecin sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi. Cumhuriyet Caddesi’nde bir ofiste toplanan grup adına açıklama yapan Op. Dr. Ekrem Bilek, barış ve çözüm sürecinin daha güçlü adımlarla devam etmesine katkı sunmak amacıyla ‘Siirt Barışını Arıyor’ konulu Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini, çıkan ortak söylemin sürecin devamı olduğunu dile getirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu bir yol haritası belirlendiğini dile getiren Bilek, Siirt’te tüm kesimlerin birlikte düzenlediği bu toplantının önemli bir örnek olduğu, tüm Türkiye’de yansıma bulacağı inancını taşıdığını, tüm katılımcıların ortak düşünce ve istemlerinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi. Bilek, “Barış, ülkemizde ve kentimizde en acil ihtiyaçtır. Ülkemizin ve Ortadoğu coğrafyasının en önemli sorunu haline gelmiş olan Kürt sorunu, hak ve özgürlükler temelinde çözülmelidir. Bu sorunun çözümsüz kalmasına ve evlatlarımızın ölmeye devam etmesine aklımız ve gönlümüz razı değildir. Bu sorunun çözümüne yönelik yaklaşık 2 yıldır devam eden barış ve çözüm süreci’ devam ettirilmelidir. Bu sürecin arkasında azimle ve kararlılıkla durulmalıdır. Kobani hepimiz için yaradır. Burada yaşayan kardeşlerimizin yaşamına yönelik vahşi saldırılar karşısında hepimizi tatmin edecek acil ve somut çözümler üretilmelidir. Böylesi önemli süreçlerin zaman zaman tıkanabileceği herkesçe öngörülen bir durumdur. Süreçte, zaman zaman yaşanan böylesi tıkanmalar sürece daha güçlü bir şekilde sahip çıkılmasına vesile olmaktadır" dedi.

Toplantıya, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, eski Siirt Barosu Başkanı M.Ali Özel, Zehra-Der üyesi Avukat Yavuz Çelepkolu katıldı.