Denizli’de “Su Elçileri Eğitimi ve Farkındalığın Artırılması Projesi” çerçevesinde düzenlenen yarışmada, Türkiye birincisi olan Kale Gülbağlık Ortaokulu Öğrencisi Ayşen Şağban’ı altın ile ödüllendirildi.

Denizli Ülke genelinde 19 ilde pilot olarak uygulanan “Su Elçileri Eğitimi ve Farkındalığın Artırılması Projesi” kapsamında ilkokul ve ortaokullara yönelik “Su Elçileriyiz Suyun Bekçileriyiz” konulu yarışmada hikaye dalında birincilik elde etti. Kale Gülbağlık Ortaokulu Öğrencisi Ayşen Şağban, Türkiye geneli 5. ve 6. Sınıflar arası Hikaye Yazma dalında Türkiye birincisi oldu. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz birinci olan öğrenciyi makamında kabul etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Vural, Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Kale Gülbağlık Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Honluk, Müdür Yardımcısı Elif Güven, Öğrenci Ayşen Sağban ve babası Osman Sağban katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Ayşen kızımız başarılı çalışkan bir öğrencimiz. Derslerindeki başarısının yanında ülke genelinde yapılan hikaye yarışmasında birincilik alması başarısını daha da pekiştirdi. Kendisini kutluyorum. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak vatan, bayrak ve ülke sevdalısı nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Ayşen kızımız gibi başarılı öğrencilerimiz diğer arkadaşlarına da ışık tutuyor. Tüm bu başarılar öğretmenlerimizin gayretleri ile oluyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Projenin içeriği hakkında da bilgiler veren Müdür Oğuz, “Su Elçileri Eğitimi ve Farkındalığın Artırılması Projesi ile Türkiye’de çevre koruma ve suyun sürdürülebilir kullanımına katkı sağlamak, çevre koruma ve su kaynaklarının etkili ve makul olarak kullanılması ile ilgili farkındalık artırma faaliyetlerini uygulamak hedefleniyor. Proje kapsamında Pamukkale Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu, Merkezefendi Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu, Beyağaç Eşenler İlkokulu, Tavas Kızılcabölük Yaşar Öncan İlkokulu, Buldan Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu ve Kale Kale Ortaokulunda “Su Elçileri Öğrenci Kulübü” kuruldu. Bu konuda öğrencilerimize eğitimler verilmektedir.” İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hikâye Yarışması birincisi öğrenci Ayşen Sağban’a yarışmanın birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayara takdim etti. Ayrıca öğrenciye çeyrek altın ile ödüllendiren Müdür Oğuz, çeşitli hediyelerde sundu.