Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu, Ankara’daki Sincan Cezaevi’nde şiir terapisi gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu’nun destekleri ile Şair Yazar Burak Ballı tarafından cezaevindeki mahkumların hayata ve geleceğe bakışı açısında daha olumlu tepkilerinin, okuma ve sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması, sosyal yönlerinin öne çıkarılması amacıyla düzenlenen projede Adana, Gaziantep, Osmaniye illerinden sonra Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde şiir terapisi yapıldı. Şair Yazar Ballı, hazırladığı görsel sunularla şiirlerini seslendirdi. Soprano Figen Genç de kendine ait eserlerini mahkumlarla birlikte seslendirdi. Duygulu anlar yaşan mahkumlar, etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İç Anadolu Bölgesi Başkanlığı’na ve cezaevi yönetimine teşekkür etti.

Programın farklı bir uygulama olduğunu ifade eden Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İç Anadolu Bölgesi Başkanı Ümit Hakan Cenik, “Burada amacımız hükümlülerin ve tutukluların topluma barışık olmasıdır. Ayrıca eğitim birimimizde buna benzer çalışmalar planlanmaktadır. Psiko-sosyal birimimizle de bu tür etkinlikler ile rehabilite çalışmaları yapıyoruz. Bu tür etkinlikleri tutuklu ve hükümlülerin üzerinde çok olumlu etkileri var. Bu tür organizasyonlar cezaevimizdeki huzuru artırmaktadır” dedi.

Şair Yazar Burak Ballı, şiir terapisinin özellikle alkol ve madde bağımlılıklarının tedavisinde, kronik ve terminal hastalıklarda psiko-sosyal desteğin bir parçası olarak kullanıldığını belirterek, “Şiir terapisi, bireyin kendi ve diğerlerini algılamasında netlik kazanması, yaratıcılık, özgüven ve kendini ifade becerisinin artması, yoğun duyguları kağıda dökerek gerilimini azaltması, yeni fikir, içgörü ve bilgilerin sentezini yaparak yeni anlamlar oluşturması, davranış ve tutumlarının değişmesini sağlayacak olgun başa çıkma becerilerinin gelişimi yönünde katkı sağlıyor” dedi.

Programda gençliğe vurgu yapan Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İç Anadolu Bölgesi Başkan Yardımcısı Gökhan Şahbaz, “Onlar aslında hayallerin mahkumlarıdır. Hepimiz hayaller kurarız fakat hayallerimize ulaşmakta seçtiğimiz yöntemler bizi belirli noktalara getirir. Bu yüzden federasyon olarak gençlerimize hayallerimizin peşinden koşarken yöntemlerimizi doğru seçmemiz konusunda her zaman eğitici şeklinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.