ANKARA (AA) - Türkiye-İran doğalgaz boru hattının, Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattının patlatıldığı açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Taner Yıldız'ın Türkiye-İran doğalgaz boru hattının; Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattının patlatıldığı bildirildi.

Patlama sonucu oluşan yangının kısa süre sonra söndürüldüğünü açıklayan Yıldız, boru hattı onarıldıktan sonra İran'dan doğalgaz akışının tekrar başlayacağını açıkladı.

Birkaç gün önce Cizre-Silopi elektrik iletim hattına ve ardından doğalgaz boru hattına yapılan sabotaj, sadece devlete veya hükümete yapılan saldırılar olmadığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

"Doğalgaz talebini karşılama noktasında tüm tedbirler alındı, bu konuda vatandaşlarımız ve sanayicilerimiz müsterih olsunlar. Bu saldırılar, aynı zamanda o yöredeki vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Ancak bu engellemeler boşa çıkacaktır. Biz yine bölgeye hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu engellemelere karşı duracağız. Biz bu kirli odakların üstüne kararlıkla gitmeye devam edeceğiz. Bu saldırılar, özellikle verdiğimiz şehitler ve Suruç'taki katliam, Türkiye'nin istikrarını, huzurunu ve milli beraberlik bütünlüğünü bozmaya dönüktür. Devletin gücünün zaafiyete uğratıldığı algısını oluşturmak, bunların temel hedefidir. Vatandaşlarımız bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, gözünü kan bürümüş bu katillere bu ülkeyi bırakmayacağımızı bilsinler. Bu yürek bizde fazlasıyla var. Türkiye'nin büyüyen ilerleyen yapısını kesintiye uğratamayacaklar."

- "HDP'nin ne kadar ikiyüzlü olduğunu gördük"

Terör örgütü PKK'nın siyasi platformda HDP ile temsil edildiğini belirten Yıldız, açıklamasında, "Son saldırılardan sonra; HDP’nin ne kadar ikiyüzlü ve takiyeci olduğunu gördük. Oysa ki resim çok açıktır. Ne kadar irtibatımız yok dense de PKK’yı tekzip edecek bırakın bir cümle kullanmayı, herhangi bir imada bile bulunamadılar. Bu şirinlikler artık bitmiştir. Gerçek yüz ortaya çıkmıştır. HDP, çözüm sürecini istismar etmiştir. Biz bu sürece sadık kalmaya çalıştıkça gördük ki HDP kendilerini temsil etmediklerine inandıkları o yapıyla beraber çözüm sürecini provoke etmiştir. HDP ve Demirtaş, aslına rücu etmiştir. Bunları vatandaşlarımız görüyor. Devlet de zafiyet göstermez ve göstermeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin" ifadelerini kullandı.