YALOVA (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Osmanlıca da Türkçedir, Türkçe de Osmanlıcadır. Alfabe değiştirmekle ortada farklı bir dil olmaz" dedi.

Koncuk, sendikanın Yalova Şubesi tarafından Sporium Sosyal Tesislerinde düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Şurası'nda "Osmanlı Türkçesi" konusunda kabul edilen öneriye değindi.

Osmanlıca ve Türkçe arasında fark olmadığını ifade eden Koncuk, "Biz başkaları gibi Osmanlıcanın Türkçe olduğunu kimseden gizlemeden söyleyeceğiz. Osmanlıca da Türkçedir, Türkçe de Osmanlıcadır. Alfabe değiştirmekle ortada farklı bir dil olmaz. Maalesef böylesine bir yanlış zeminde, cahilce söylenen sözleri duymak esasında biz eğitimcileri kahrediyor olsa gerek" diye konuştu.

Koncuk, Türkçenin önemli bir dil olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkçe bir aşiret dili değil, bir kabile dili değil. Türkçe 10 bin yıllık tarihi macerası olan, Türk milletinin kendini ifade ettiği bir dildir. Asırlardır, binlerce yıldır sevdamızı Türkçe ifade ettik. Düşüncelerimizi, inançlarımızı Türkçe ifade ettik. Felsefemizi Türkçe anlattık, ifade ettik. Bu milletin kökleri çok derindedir. Bizim dilimizin kökleri de çok derindedir. Bizim dilimiz elbette kabile dili değildir, imparatorluk dilidir."

AK Parti'yi, kamu görevlilerine yönelik tutumu nedeniyle eleştiren Koncuk, "kamu görevlilerini gözden çıkarmış, devlet memuru adından rahatsızlık duyan" bir iktidar anlayışının söz konusu olduğunu ileri sürdü.

Etkinliğe, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da katıldı.