Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memur maaşlarına yapılan zamla ilgili, “Aldığımız zam 123 lira, ödediğimiz vergi bile aldığımız zammın çok üzerinde maalesef” dedi.

Türkiye Kamu- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ataşehir’deki Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde düzenlenen eğitim seminerine katıldı. Koncuk, burada yaptığı konuşmada, Osmanlıca dersiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“OSMANLI DA TÜRKÇE KONUŞUYORDU”

Osmanlıcanın Türkçe olduğunu belirten Koncuk, “Tekrar ifade ediyorum. Osmanlı döneminde de konuşulan dil Türkçeydi. Kazakların konuştuğu dilde Türkçeydi. Uygurların, Kırgızların, Özbeklerin, Tatarların, Azerbaycan’daki kardeşlerimizin konuştuğu dilde Türkçedir. Bunları birbirinden ayrı şeyler gibi anlamak, anlatmaya çalışmak tam bir cahilliktir. Bunun başka bir anlamı, başka bir izahı yoktur. Onun için Türkçe hem felsefe yapmaya yeter derecede büyük bir dildir, yüce bir dildir. Hem de ilim dili olmak gerektiğinde de o ihtiyaca cevap verebilecek büyüklükte, genişlikte kelime hazinesine sahip bir dildir. Türkçe ifade ettiğim gibi bir kabile dili değil, bir imparatorluk dilidir” dedi.

“ÖDEDİĞİMİZ VERGİ ALDIĞIMIZ ZAMDAN DAHA FAZLA”

Memur maaşlarının enflasyon oranında zam alamadığını iddia eden Koncuk, “Kamu çalışanlarına yapılan zam ortalama yüzde 5. 2’dir. Hatta Kamu çalışanlarına maaşlarına göre yapılan zammı düşündüğümüzde bu zam bazı kesimler bakımında yüzde 2’lere kadar düşmektedir. Kaldı ki son aylar kamu çalışanlarının 2 milyon 600 bin kamu çalışanının, 2 milyon 100 bini yüzde 20’lik vergi dilimine girmiştir. Yüzde 15’lik vergi diliminden yüzde 20’lik vergi dilimine girmiştir. Bu birçok kamu çalışanının ödediği vergi miktarının 120 ile 200 lira arasında fazla ödemesi sonucunu doğurmuştur. Aldığımız zam 123 lira, ödediğimiz vergi bile aldığımız zammın çok üzerinde maalesef” şeklinde konuştu.