KAYSERİ (AA) - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Milli gelirimiz 10 bin dolara ulaştı ancak teknolojik ürünler üretme ve bunları dışarıya satma konusunda eksiğimiz var. Bizim teknolojik ürünlerde bir an önce dışa bağımlılığımızı bitirmemiz ve daha sonra da dışarıya bu ürünleri satmaya başlamamız gerekiyor" dedi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni kurulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı görevine getirilen Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Keleştemur, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı makamında ziyaret etti. 

Keleştemur, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda her açıdan atılımlar yaşadığını ancak getirisi yüksek ürünlerin daha fazla üretilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin özellikle ilaç üretiminde geri kaldığını dile getiren Keleştemur, "Milli gelirimiz 10 bin dolara ulaştı ancak teknolojik ürünler üretme ve bunları dışarıya satma konusunda eksiğimiz var. Bizim teknolojik ürünlerde bir an önce dışa bağımlılığımızı bitirmemiz ve daha sonra da dışarıya bu ürünleri satmaya başlamamız gerekiyor" diye konuştu. 

Türkiye'de teknolojik ürünler üretmek için büyük çaba sarf edildiğini ancak istenilen aşamaya henüz ulaşılamadığını belirten Keleştemur, şunları kaydetti:

"Devlet de bu işin farkında. Konvansiyonel sanayiden biraz kurtulmak, daha pahalı şeyler satmak lazım. Evrensel boyutlarda bilgi üretmek lazım. Bunun için ciddi açıklamalar yapmak gerekiyor. Teknoparklar geliştiriliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da bu amaçla kuruldu. Yeni kurulan başkanlığımız da bu sıkıntılarımızı giderme noktasında büyük önem taşıyor."

Kösedağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Keleştemur'a yeni görevinde başarılar diledi.