İtalyan asıllı Arjantinli Gustavo Ignacio, (31) 16 ay önce aldığı radikal bir kararla dünya barışı için yollara düştü. Yaşamından kredi kartlarını, cep telefonunu ve kol saatini çıkaran genç adam, İspanya’nın Santiago de Compostela bölgesinden başladığı yolculuğunu, Kudüs’te sonlandırmayı hedefliyor. Avrupa’yı yürüyerek geçen ve şimdiye kadar 8 bin kilometre yol kat eden barış elçisinin Türkiye’deki son durağı İzmir oldu. Yolculuğunda 12 çift ayakkabı eskiten ve 23 kilo veren maceraperest Ignacio’nun yolu Yaşar Üniversitesi’ne düştü.

ROTASINI ORTADOĞU’YA ÇEVİRDİ

Ekonomi eğitimi alan ve uzun yıllar lojistik sektörü alanında görev yapan Gustavo Ignacio, manevi tatminsizlik ve mutsuzluk yaşadığı bir dönemde dünya barışı için bir adım atmaya karar verdi. İtalya’da yaşayan ailesinin de desteğini alan Gustavo, geçen yıl ilk olarak İspanya’nın Santiago de Compostela bölgesinden yola çıktı. Ancak 800 kilometreyi geçen yolu kendisi için yeterli bulmayarak rotasını Ortadoğu’ya çeviren genç maceraperest, Kudüs’e giderek savaş mağduru çocuklara ve yaşlılara yardım elini uzatmaya karar verdi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ İTFAİYECİLER

İspanya’da başladığı yolculuğunda şimdiye kadar Portekiz, Fransa, İtalya, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan’ı geçen ve Türkiye’ye gelen Gustavo’nun son durağı İzmir oldu. Tamamen yürüyerek gerçekleştirdiği yolculuklarında insanlara hep dünya barışı ile ilgili mesajlar verdiğini ifade eden Gustavo, her ülkenin itfaiye erlerinden büyük destek gördüğünü söyledi.

BANA İLYAS ADINI TAKTILAR

Gustavo yola çıkış hikayesini şöyle anlattı: “Yola çıktığımda cebimde 525 dolar vardı. Şimdi cebimde 5 kuruş yok ama bundan 16 ay öncesine göre çok daha mutluyum. Geçen yıl bir işim vardı ve kimseye hiçbir borcum yoktu. Ancak kendimi mutsuz ve tatminsiz hissediyordum. Bence televizyon gerçek dünyayı yansıtmıyor. Ekran sürekli olarak savaş sahnelerini izleyicilere yansıtıyor. Ancak gerçek dünyada insanlar aslında barış içinde yaşamak istiyor. Bunca zamandır yollardayım. Başıma hiç kötü bir şey gelmedi. Aksine herkes beni tanıyıp neden yollarda olduğumu öğrenip bana yardım eli uzattı. Zaman zaman çadırda zaman zaman da beni evlerine konuk edenlerin yanında kaldım. Hiçbir zaman aç kalmadım. Ancak en büyük destekçim itfaiye kuruluşları oldu. Hangi ülkedeki itfaiye kuruluşuna gitsem benim duş, yiyecek ve giyim gibi her türlü ihtiyacımı karşıladı. Hatta Bursa’da bir itfaiyeci ismimden çağrışım yaptığı için bana İlyas adını taktı.”

İstanbul’dan giriş yaptığı Türkiye’yi de çok sevdiğini belirten Gustavo Ignacio, adres sormak için tesadüfen geldiği Yaşar Üniversitesi’nde de büyük konukseverlikle karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden Gustavo Ignacio, yaşamını, gezerek, severek ve ihtiyacı olan insanlar için geçirdiğini belirtti. Silahların bu dünyaya barış getirmediğini anlatan Ignacio, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanların gündeminde de zaten savaş ve kötülük yok, nereye gittiysem insanların asıl gündeminin yardımseverlik, iyilik ve barış olduğunu gördüm. Hayat televizyonlarda gösterildiği kadar kötü değil. Artık tüm dünya bunun bilincine varmalı. İzmir’den sonraki rotam Antalya, Hatay ve Kıbrıs. Savaş olduğu için Suriye üzerinden gidemediğimden Kıbrıs’tan Kudüs’e gemiyle gitmeyi planlıyorum. Kudüs’e vardığımda savaş mağduru çocuklara ve yaşlılara yardım edeceğim.”