Kültür ve sanat alanında önemli projelere imza atan Karşıyaka Belediyesi, kurulacak olan oda orkestrası için çalışmalarını tamamladı. Orkestra sadece İzmir ve çevresinde değil, Türkiye’nin çeşitli illerinde salon ve sokak konserleri verecek.

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe belediyeler arasında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, "Oda Orkestrası" kuruyor. Belediye, orkestra için çalışmalarda ise son aşamaya geldi. Türkiye’de ilk olan orkestra, kadrolu sanatçılardan oluşacak ve ünlü şef Rengim Gökmen ekibe öncülük edecek. Sanatçılar, 20-22 Aralık 2014 tarihinde yapılacak olan sınavla belirlenerek bir kadro oluşturulacak. Sınava katılmak isteyen sanatçılar, 10 Kasım ile 15 Aralık 2014 tarihleri arasında, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne başvuru yapılabilecek. Yaylı sazlar temeli üzerinde oluşturulacak "Oda Orkestrası", ilk konserini ise 17 Ocak 2015’te verecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, orkestranın Türkiye’nin her yerinde salon ve sokak konserleri düzenleyeceğine dikkat çekerek, "Kalıcı ve kendimize ait bir orkestra kuran ilk ilçe belediyesiyiz. Bu orkestra sayesinde sanatı halkımızın ayağına götürecek, çocuklarımızı senfoniyle tanıştıracağız" dedi.

Sanat etkinliklerini halkla buluşturmak için önemli bir adım attıklarına değinen Akpınar, dünyaca ünlü orkestra şefi Prof. Rengim Gökmen’den destek aldıklarını açıkladı.

"SANATÇILARA YENİ BİR İŞ SAHASI AÇILACAK"

Kurulacak olan orkestranın diğer ilçe belediyelere örnek olacağını anlatan Belediye Başkanı Akpınar, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’deki ilçe belediyeleri arasında oda orkestrası kuran ilk belediye olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Orkestramız Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında Karşıyaka’yı temsil edecek. Bu projeyle çok önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Genç sanatçılarımıza da yepyeni bir iş sahası açılacak. Belediye Sanat Kurulu da çok değerli isimlerden oluşuyor. Bu oluşuma fikirlerimle, düşüncelerimle biraz da olsa katkıda bulunabilirsem çok mutlu hissedeceğim. Sanat alanında öncülük görevini üstlenen, örnek çalışmalara imza atan Karşıyaka Belediyesi’ni yürekten kutluyorum."