AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, iç ve dış mihrakların sürekli Türkiye'ye zarar vermeye çalıştığını belirterek, "Bugün istiyorlar ki Türkiye zayıf ve güçsüz olsun. Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi var. Her tarafta bir ateş var ve bu ateşi bize sıçratmak istiyorlar" dedi.

Vali Işın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini, ancak bazı şer odakları tarafından kalkınma ve zenginleşmenin engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Işın, şöyle devam etti:

"Yıllarca kaba kuvvet ve silahla gidip Afrika'yı, Orta ve Uzakdoğu'yu sömürgeleştiren mihraklar, bugün aynı senaryoyu Türkiye'de yapmak istiyorlar. Emperyalistlerin odağı olmamış tek ülke, bu bölgede Türkiye'dir. Bugün istiyorlar ki Türkiye zayıf ve güçsüz olsun. Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi var. Her tarafta bir ateş var ve bu ateşi bize sıçratmak istiyorlar. 30 yıldır başımıza bir terör belası musallat edilmiş. İnsan öldürme makineleri halkımızın içine sokulmuş ve insanlarımızı öldürüyorlar. Biz burada Ağrı'nın nasıl gelişip ve kalkınabileceğini konuşurken birileri de şu anda ben Doğubayazıt'ta kaç kişi öldürebilirim, Ağrı'nın huzurunu nasıl bozabilirim, nerede yol kesebilirim, nereye mayın döşeyebilirim, hangi esnaftan haraç alabilirim gibi hesaplar yapıyor. Biz, yapmaya, inşa ve tamir etmeye çalışırken birileri de maddi ve manevi varlıklarımızı yakmaya, yıkmaya ve yok etmeye çalışıyor. Bu millet büyük ve gazi bir millettir, bu topraklar için kanını dökmüştür. Allah bunu boşa çıkarmayacaktır. Kimin ne kötü niyeti varsa Allah hepsinin kursağında bırakacaktır."

"Haklı olanlar kazanacak"

Vatandaşlardan devlete sahip çıkmalarını isteyen Işın, huzuru bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini söyledi. Vali Işın sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçimizdeki fitne ve fesatlar bizim sürekli gözü yaşlı olmamızı, içimizin de hicranla dolmasını istiyor. Bu insanlık dışı birşeydir. Bizim için iyilik düşünenlere her zaman dua edeceğiz. Bize çelme takanlara değil bizi elimizden tutup ayağa kaldıranlara yardımcı olacağız. Biz devlet olarak halkımıza şevkat ve merhamet elimizi uzatacağız. Bu devlet sizin için vardır. Çocuklarınıza ve gençlere sahip çıkacaksınız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Ağrı halkı fitne ve fesatlara fırsat vermeyecektir. Sizden sadece devletimize sahip çıkmanızı istiyorum. Huzurumuzu koruyalım. Allah yanlışın yanında hiçbir zaman yer almaz. Allah daima doğrunun ve haklının yanındadır. Dünyada haklı bir kişi bile kalsa haklı olan kişi her zaman kazanacaktır ki; biz bir kişi değil milyonlarız. Karşımızda yer alan çeteler hiçbir zaman bizi yıkamazlar çünkü onlar haksızdır. İnanıyorum ki Allah da bu millet ile beraberdir."