ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliği tarafından "Türkmen Cephesinde Neler Oluyor" konulu konferans düzenledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, Türkmen Cephesi Türkmen Murad Tugay Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimal ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Özer, Türkmendağı'nda ve Suriye de katliam yaşandığını söyledi.

Suriye'de suçsuz insanların öldürüldüğünü ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"O gün 'Kobani' dedikleri yer için ülkenin her yerini yangın yerine çevirenler 'Eğer Kobani düşerse Ankara da düşer' diyenlerin bugün Türkmendağı'nda katliam olurken hiçbir şey söylemediklerine şahit oluyoruz. Hiçbir şey söylemedikleri gibi 'Hayır yalan söylüyorsunuz. Orada katliam falan yok' diyorlar. Tabii ki katliam yok size göre. Rusya'nın, ABD'nin ve bütün emperyal güçlerin beslemesi olarak bu ülkede 50 bin Müslümanı, 50 bin insanımızı öldüren sizin gibi taşeronlar için tabii ki bir katliam yok. Rusya'yı çağırıyorlar. Bütün dünyayı üzerlerine topladılar. Böyle bir savaş tarihte var mıdır? Elinde silahı olmayan, elinde kazması ve küreği dahi olmayan insanların verdiği bir savaştan bahsediyoruz. Suriye halkının bugün kendini savunmak için, vatanını, namusunu, ırzını korumak için ortaya çıkmış halkın herhangi bir askeri tecrübesi yok. Dünyada böyle bir savaş olabilir mi?"

- "Duaya ihtiyacımız var"

Türkmen Sultan Murad Tugayı Siyasi Sözcüsü Albay Muhammed Şimali de Türkmen olmasına rağmen Türkçe'yi çok iyi konuşamamasının suçlusunun Suriye'de Türkçe konuşulmasına izin vermeyen Esed olduğunu kaydetti.

Suriye'de insanlara karşı zulmün işlendiğini anlatan Şimal, şunları söyledi:

"Dünyanın hepsi Esed'in düşmesini istemiyor. Bizle kalan sadece Türkiye, Arabistan ve biraz da Katar. Ancak dünyada kimse Esed'in düşmesini istemiyor. Türkmenler nerede? Bizler Suriye'nin her bölgesinde varız. Halep'te Türkmenler bir cephe DAİŞ'le, bir cephe PKK'yla, bir cephede rejimle ve havadan da Rusya uçaklarıyla savaşıyor. Allah razı olsun Türkiye bize destek veriyor. Mücahitler yardım değil ancak dua istiyorlar. Yardıma ihtiyacımız var ancak duaya daha çok ihtiyacımız var." 

Konuşmaların ardından Türkmenler için dua edildi.