KONYA (AA) - Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Samir Hafez, Suriye'deki Türkmenlere Türkiye'nin her yerinden yardım gittiğini belirterek, "Biz bu yardımlarla ve dualarla ayaktayız. Dünyaya örnek oluyoruz. Dünya bu yüzden bizden korkuyor" dedi.

Hafez, AK Parti Konya Gençlik Kollarınca Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen "Türkmenler için el ele" programında, Suriye'de sünni halkı bölgeden çıkarmak için sivillerin vurulduğunu savundu.

Bölgede yeni bir senaryonun yazıldığını ileri süren Hafez, şöyle dedi:

"Sünni halkı silemezler. Orada Türkmenler nasıl mücadele ediyor, gelip görsünler. Bu dağlar sabah onlarınsa gece bizimdir. Bayırbucak'ta her şeye rağmen direniyoruz. 'Sizi buradan kovacağız' dediler. Ama hiçbir şey bizi oradan koparamadı. Oradaki küçücük kaleyi düşüremediler. Bugün Türkiye'nin her yerinden yardım geliyor. Biz bu yardımlarla ve dualarla ayaktayız. Dünyaya örnek oluyoruz. Dünya bu yüzden bizden korkuyor. 5 Yıldır savaştayız ve ayaktayız. Sizlerden Allah razı olsun."

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da Türkiye'de yaklaşık 2 milyonun üzerinde Suriyelinin yaşadığını belirtti.

Bayırbucak'taki Türkmenlerin bombardımana tutulduğunu anlatan Arat, "Dengesiz bir savaş yürütülüyor ve bugün onların üzerinde uygulanan bu zulme belki de ses verebilecek tek ülke Türkiye'dir" diye konuştu.

Programın sonunda Konya AK Parti Genlik Kolları Başkanı Muhammed Sait Çelik, Hafez'e Osmanlı Tuğrası tablosu hediye etti.