ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, 4 yıldır temizliğini yaptığı cami tuvaletinin malzeme deposunda yaşayan bedensel engelli Celal Şengül, Valilik tarafından eve yerleştirildi.

Yaşamına ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın talimatıyla 61 yaşındaki Celal Şengül için ev kiralandı.  

Kirası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanan evin eşyaları da "Gönüllü Gençler" adlı bir ekip tarafından esnaftan temin edildi.  

Hayalindeki "sıcak yuvaya" kavuşan Şengül'ün, Karaağaç Mahallesi'ndeki 40 metrekarelik 2 odalı evindeki ilk misafiri de Vali Süleyman kahraman ve gazeteciler oldu. 

Şengül, soba üzerinde pişirdiği kestaneleri de Kahraman ve gazetecilere ikram etti.  

Celal Şengül'e "Gönüllü Gençler" adlı ekibin ulaştığını söyleyen Kahraman, "Daha önce tuvaletin giriş kısmında kalıyordu. Orada kalması hem insan hakları açısından hem de kendisinin sağlık açısından uygun değildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın ve ilgililerin çalışması sonucu Celal Amca'yı buraya taşımış olduk. İnşallah hep burada kalacak, her türlü ihtiyacı giderilecek" dedi. 

Kahraman, Şengül'ün bundan sonra kimseye muhtaç olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Devlet varken hiç bir zaman hiç kimseye muhtaç olmayacak. Her türlü ihtiyacını biz gidereceğiz. Celal Amca'nın burada mutlu bir şekilde yaşadığını görünce biz de sevindik. Sosyal devletin görevi vatandaşını her zaman mutlu etmektir, mutluluğuna katkıda bulunmaktır. Bu manada Celal Amca'nın yanındayız. Sağlık yönünden ihtiyaçları varsa onları da gidereceğiz." 

Kahraman ile milletvekili, belediye başkanı ve yetkililere teşekkür eden Şengül ise "Burayı bana buldular, açtılar, çok memnunum, çok rahatım şu anda iyiyim" dedi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu 7 yaşındayken bir bacağı kesilen ve protez takılan Celal Şengül, maddi imkansızlıklar nedeniyle 4 yıldır Gülabibey Camisi'nin tuvaletindeki malzeme deposunda yaşamını sürdürüyordu.