ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de pazarlarda limon satan 72 yaşındaki Ergüler Yalçın, 12 yaşında öğrendiği ve 14'ünde babasından devraldığı mesleğini 60 yılın ardından oğluna devretti.

Merkez Odunpazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri'nde yıllardır limon satarak geçimini sağlayan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğine 12 yaşında babasının yanında başladığını söyledi.

Babasının iki yıl sonra limon tezgahını kendisine devrettiğini anlatan Yalçın, "O günden sonra tezgahı sadece ben işlettim. Pazarda 60 yılım limon satarak geçti. İlk günden başlayarak bugüne kadar da mesleğimi severek yaptım. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan ekmeğimizi taştan çıkardık" dedi.

Çalışan ve işini düzgün yapan bir kişinin hiçbir zaman aç kalmayacağını vurgulayan Yalçın, pazarlarda limon satarak bir ev satın aldığını, iki çocuğunu da okuttuğunu belirtti.

- Tezgahın arkasında geçen 60 yıl ve emeklilik

Yalçın, öğretmen olan bir oğlunun okulda müdür yardımcılığı görevini yaptığını belirterek, "Liseyi bitiren diğer oğlum ise benim yanımda. Babamdan kalan tezgahı ben de oğluma devrediyorum. Tezgah artık küçük oğlumun olacak. Umarım benim gibi o da yıllarını, tezgahımızın ardında geçirecek" diye konuştu.

Sigorta primlerini de limon tezgahından kazandığı paralarla ödediğini ve emekli olmaya hak kazandığını aktaran Yalçın, bundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Yalçın, pazarlarda 60 yıl tüketicilere en iyi ürünü vermeye gayret ettiğini, bu yönden müşterileri tarafından sevildiğini söyledi.

Ergüler Yalçın'ın oğlu Gürcan Yalçın (35) da mesleği babasından öğrendiğini belirterek, "Dedem başladığı pazar işini babama devretmiş ve babam da 60 yıldır bu işi yapıyor. Babam işini 2007 yılında kağıt üstünde bana devretti ama halen çalışıyor. Babam başımızdan eksik olmasın bize yardımcı oluyor. Zamanında dedemiz pastırma ve sucuk satarak başlamış bu işe. Ben yaptığım bu işle evime ekmek götürmeye çalışıyorum" dedi.

Çocuğunun bir meslek sahibi olmasını istediğini aktaran Yalçın, oğlu için önceliğinin iyi bir eğitim olduğunu kaydetti.