Köpekbalıklarının Ege karasularını ziyaretleri sürüyor. Foça’lı balıkçının ağlarına takılan 3 metre boyunda ve 300 kilo ağırlığındaki Camgöz cinsi Kamçı Kuyruk Köpekbalığı getirildiği Foça’da ilgi odağı oldu.

Foçalı balıkçı Kayhan Özçelik, teknesiyle çıktığı balık avında İzmir Körfezi’nin Karaburun açıklarında avlanmaya başladı. Sabaha kadar denize ağ atan balıkçıkar, gün ışırken ağları toplamaya başladıklarında gözlerine inanamadı. Ağlar toplandığında Camgöz cinsi Kamçı Kuyruk köpekbalığı, teknenin güvertesindeydi.

’’Nehirim’’ adlı tekne Foça Limanı’na bu bereketli av ile dönerken, ’’Canavar’’ Foça Balık Hali’ne getirildi. Balıkçı Kayhan Özçelik, sabah saatlerinde Karaburun açıklarında yakaladığını belirttiği köpekbalığını İzmir Balık Hali’ne göndereceğini söyledi. Özçelik, “Bölgemizde bizim gibi kıyı balıkçılığı yapan küçük teknelerin böylesine büyük bir köpek balığı yakalaması sık görülen bir olay değildir. Umarım bu köpek balığı bizlere uğur getirir ve balık sezonumuzun daha iyi ve bereketli geçmesine sebep olur” dedi.