NEVŞEHİR (AA) - Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun (UGP) 14 ili kapsayan İç Anadolu Bölge Toplantısı Nevşehir’de gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Otelindeki toplantının açılışında, belediyelerde vatandaşı memnun edecek projelerin üretimi için güçlü bir Ar-Ge ekibinin olması gerektiğini kaydetti.

Gençlerin gelecekte başarılı işlere imza atabilmeleri için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Ünver, şöyle konuştu:

"Ar-Ge, gelişmiş toplumlar ile büyük sanayiye sahip olan ülkelerde ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Gerek merkezi hükümetler ve gerekse yerel yöneticilerle özel sektörün önemli bütçeler ayırdıkları Ar-Ge ekipleri ortaya koydukları yeni düşüncelerle toplumların yaşam düzeyini artırıcı çalışmalara imza atıyorlar. Nevşehir Belediyesi olarak Ar-Ge birimi oluşturduktan sonra kesinlikle onlara mesai koymadık, her tür mühendislik biriminden genç arkadaşları bu birime dahil ettik ve elbette bunun meyvesini tüm şehir olarak almaya başladık. Arkadaşlarımız bir çok projeye imza attı. Bunlar içerisinde en önemlisi 10 milyon avro bütçeli Atık Su Arıtma Tesisi Projesiydi. Bu projede dünya birinciliği kazandı. Daha sayamadığım bir çok projeye imza atıldı. Kimi zaman ortaya konulan yenilikler insanın gözüne, bazen ruhuna, bazen beynine hitap eder. Biz gençlerin ürettiği fikirlere büyük bir önem veriyoruz. Gençler, sizlerin ürettiği fikirlerin oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Düşündüklerinizi ifade etmekten endişe etmeyin ve sürekli hayallerinizin peşinden gidin."

Toplantıda, gençlere katkılardan dolayı Başkan Ünver’e plaket verildi.