KİEV (AA) - Ukrayna'da Çernobil ormanlarında çıkan ve Çernobil Nükleer Santraline doğru ilerleyen yangının santralde radyasyon değişimine yol açmadığı bildirildi. 

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, orman yangının çıktığı bölgede bulunan Çernobil Nükleer Santralinde radyasyon değişimi yaşanmadığını ve durumun normal olduğunu açıkladı.

Çernobil Ormanındaki yangının, 1992 yılından bu yana çıkan en büyük yangın olduğunu belirten Yatsenyuk, yangının söndürülmesi için 35 itfaiye aracı, 3 itfaiye uçağı ile 1 helikopterin çalıştığını söyledi.

 Acil Durumlar Kurumu Başkan Vekili Zoryan Şkiryak da itfaiye ekiplerinin yangının nükleer santralinin bulunduğu bölgeye sıçramasını engellediğini, santral için herhangi bir tehlikenin bulunmadığını kaydetti.

 Çernobil Nükleer Santralinde, 26 Nisan 1986'da insanlık tarihindeki en büyük nükleer kazalarından biri meydana geldi. Santralin 4. bloğunda meydana gelen kaza, santral çalışanlarını ve çevreyi büyük ölçüde etkiledi.

Kazanın ardından santralin diğer bloklarının da faaliyetleri durduruldu ve radyasyon sızmaması için 4. bloğun üzeri iç güvenlik örtüsüyle örtüldü.