SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesine 12 derslikli ortaokul yaptırılacağı bildirildi.

Hürriyet Mahallesi'ndeki Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi yanına yapılacak ortaokulun arsasında incelemelerde bulunan Kaymakam Orhan Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçede eğitim kalitesinin arttırılması, öğrencilerin eğitim imkanlarının iyileştirilmesi için mayıs ayında inşaatına başlanacak. 12 derslikli ortaokulun yapılmasıyla ilçede ortaokul ihtiyacı giderilecektir" dedi.

Altun, okulun bitmesiyle mevcut Cumhuriyet Ortaokulu ve Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin yeni ortaokul binasında eğitim göreceklerini dile getirerek, okulun 2017-2018 eğitim öğretim yılının başında hizmete başlayacağını bildirdi.

Yeni okul binasında öğrencilerin sosyal imkanların yanı sıra her türlü araştırma yapma imkanı bulacağını dile getiren Altun, okulda köylerden taşıma yoluyla ilçeye gelen öğrencilerin de eğitim göreceğini anlattı.

Altun, okulun hizmete girmesinin ardından Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Ulaş Anaokulu'nun da bulunduğu bölgenin yeni adının okullar bölgesi olacağını sözlerine ekledi.