MUĞLA (AA) - Muğla Büyükşehir Belediyesinin otobüs ücretlerine yaptığı zam, bir grup tarafından protesto edildi.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde toplanan üniversite öğrencileri ve bazı AK Parti'liler, otobüs ücretlerine yapılan zammı eleştirerek, geri alınması için destek istedi.

Taşıdıkları "Büyükşehire büyük zam yakışır", "Suya yetmedi ulaşıma da zam", "Zam yapmak zorunda mısın" yazılı pankartlarla slogan atan grup, zamların haksız olduğunu savundu.

Burada açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, ulaşım zammının haksız olduğunu öne sürerek, geri alınmasını talep etti.

 Zamlar geri alınana kadar ulaşım hakkı için mücadele edeceklerini belirten Öztürk, "Muğla gibi üniversite kenti olan bir şehirde özellikle öğrencileri ve halkımızı olumsuz etkileyecek ulaşım zammını hemen geri çekmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e sesleniyorum; Sayın Başkan son 1 içinde üst üste yaptığı su ve ulaşım zamlarını geri çekmezse bizler tepki göstermeye devam edeceğiz" dedi. 

 Öztürk, 1 lira 10 kuruş olan otobüs ücretine yüzde 36 zam yapılarak 1 lira 50 kuruşa çıkarıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"İstanbul’da aynı ücreti ödeyen öğrenciler, kilometrelerce yolculuk yapıyor. Muğla’da ise birkaç kilometre için ödenen bu ücret adaletsizliğin göstergesi. Yapılan zamla harçlıklarının büyük bölümünü ulaşıma ayırmak zorunda olan gençlerimiz, mağduriyet yaşayacak. Bizler, üniversite öğrencilerimizin yanındayız ve mağduriyetin takipçisi olacağız."

Muğla Büyükşehir Belediyesinin son 1 ay içinde yaptığı ulaşım ve su zamları konusunda, her konuda toplantı yapan örgütlü tüm sivil toplum kurumlarını tepkilerini ortaya koymaya çağıran Öztürk, "İstanbul'daki metro turnikelerinden ücretsiz geçiş yapan arkadaşlar, ulaşım ücretlerinin çok fahiş olduğunu söyledi. O arkadaşları Muğla’ya davet ediyorum. Gelsinler, Muğla’daki otobüslere bedava binsinler" ifadesini kullandı.

Öztürk ve beraberindekiler, daha sonra ulaşım zammını protesto için Kötekli Mahallesi'nde bisiklete bindi.