Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir’deki yat limanı projeleriyle ilgili bir iptal kararı bulunmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında İzmir İnciraltı ve Karşıyaka yat limanları ile ilgili haberlere yer verildiği belirtilerek bir açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "İnciraltı Yat Limanı Projesi ÇED ve imar planı onay aşamasında 1. Derece Sit alanı içerisinde olması sebebiyle Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından verilen olumsuz görüş nedeniyle proje gerçekleştirilememektedir” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: “Karşıyaka Yat Limanı Projesi, Bakanlığımızca teklif edilen imar planı onay aşamasındayken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından olumsuz görüş verilmiş ve projenin belediyeden gelen istek doğrultusunda Mavişehir tarafına kaydırılması planlanmıştır. Ancak, Karşıyaka Belediyesi Meclisi de Yat Limanı Projesi’nin oy birliği ile uygun bulunmadığını belirtmiştir. Bu sebeplerden dolayı Karşıyaka Yat Limanı’na ait imar planı teklifleri geri çekilmiştir.“

Bakanlığın bu projelerle ilgili bir iptal kararı bulunmadığı vurgulanarak Bayraklı Limanı ve Şakran Limanı ile ilgili çalışmaların devam ettiği kaydedildi.