Kamu Teknoloji Platformu tarafından 3’üncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı”, 28-29 Mart 2018 tarihlerinde Ankara JW Marriott’de gerçekleştirilecek.

Kamu Teknoloji Platformunun başlatmış olduğu akıllı şehirlere dönüşüm kapsamında Türkiye’de başarılı kamu projelerinin tanıtılması, belediyelerin akıllı şehir yatırımlarını paylaşması ve dünyanın önde gelen şehirleri ile bilgi paylaşımı yapılması amacıyla 28-29 Mart 2018 tarihlerinde “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı” düzenlenecek. “Küresel Başarının Yeni Anahtarı: Şehirlerin Liderliği” teması ile gerçekleşecek konferans, dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. 2001-2014 yılları arasında görev yapan Paris’in efsanevi belediye başkanı Bertrand Delanoe ve Newyork Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Direktörü Jeff Merritt, şehircilik ve teknoloji tecrübelerini paylaşmak üzere Türkiye’ye gelecek.

Konferansta “Küresel rekabette şehirlerimizin pozisyonu, rekabet gücü, marka değeri ne durumda, bu sürecin ekonomiye, turizme ve yaşam kalitesine etkisi nasıl?”, “Tüm bu süreçler akıllı şehir ile nasıl iyileştirilebilir?” sorunlarının cevabı aranacak. Yine şehirlerin dönüşümünde teknolojinin rolü ile birlikte şehir ekonomileri, kamu-özel sektör işbirliği modelleri ve şehirlerin sürdürülebilirliği konferansın ajanda başlıklarından sadece birkaçı.

2 gün sürecek konferansta 100’e yakın konuşmacı, 60’dan fazla belediye misafir edilecek. Kamu-özel sektör arasında önemli bir iş geliştirme köprüsü kuran etkinlikte aynı zamanda şehirlerin trafik, enerji, güvenlik, alt yapı gibi sorunlarına çözüm aranacak. Şehircilik finansmanı konusunda da yeni açılımların yapılacağı konferansta, belediyelerin mega yatırımları için çeşitli modeller tartışılacak.

Konferansta dünyaca ünlü konuşmacılar global trendleri ve fikirleri paylaşırken, aynı zamanda da kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri de şehirlerin dönüşümü için birlikte en iyi fikirleri üretecekler. Şehirlerin sermayesi olan insan kaynağı, rekabet gücü, kültür ve teknoloji gibi alanların şehirleri nasıl daha güçlü hale getirebileceği konuşulacak. Akıllı şehirler ile şehirlerin liderliği arasında bulunan bağ masaya yatırılacak.