KAYSERİ (AA) - Deneysel Hematoloji Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek "Uluslararası Deneysel Hematoloji Kongresi" 17-19 Nisan tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilecek.

ERÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Deneysel Hematoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenleyecekleri kongreyle kanser ve kan hastalıklarını masaya yatıracaklarını söyledi.

Kök hücre, kanser ve kan hastalıkları alanlarında araştırma yapan dünyadaki saygın bilim adamlarını kongrede buluşturacaklarını belirten Ünal, "Hematologlar, onkologlar, genetikçiler, imminologları bir araya getirmek üzere toplantıyı düzenliyoruz. Amacımız Türkiye'deki hematoloji, onkoloji, kan hastalıkları ve diğer kanser konularında tanıya gidecek genetik yaklaşımları tartışmak. Bununla birlikte teşhiste daha iyi yöntemleri ortaya çıkarmak ve tedavide hücresel tedaviyi, hücrenin gücünü kullanarak yapılacak tedavileri daha çok yaygınlaştırmak ve bu konuda yapılacak araştırmaları ülkemizde de yapmak" şeklinde konuştu.

Türkiye'den 100'ü hematolog, 100'ü de genetikçi olmak üzere 200 bilim adamının katılacağı kongreye İngiltere, Almanya, İsrail ve İtalya'dan da alanlarında uzman 10 akademisyenin katılacağını belirten Ünal, kongrede 70 sunum yapılacağını ve 25 farklı konuda konferans gerçekleştirileceğini vurguladı.