ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2016 yılı Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini açıkladı. Ödül alacaklar arasında Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Güneydoğu'da yaralı arkadaşına siper olan asker İsmail Ertem de bulunuyor.

''Uluslararası İyilik Ödülleri'' için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilde, yaşanmış bin 100 hikaye değerlendirildi ve 7 hikaye ödüle layık görüldü. Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Güneydoğu'da yaralı arkadaşına siper olan asker İsmail Ertem, Malezyalı Cemile Mahmud, Dr. Mads Gilbert, 3 tıp öğrencisinin başlattığı "Leyla'dan Sonra" Hareketi, Şanlıurfalı Osman Gerem ile Avustralyalı akademisyen Susan Carland'a "Uluslararası İyilik Ödülü" verilmesi kararlaştırıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda düzenlediği basın toplantısında, "Dünyayı İyilik Değiştirecek" başlığı ile yapılan ve Türk Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İyilik Ödül törenine ilişkin bilgi verdi.

"Bu çalışmamızın yeryüzünde egemen olmasını, iyiliğin kötülüğün önüne geçmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" sözleriyle konuşmasına başlayan Görmez, TDV'nin geçen sene "İnsanı iyilik yaşatır", bu sene ise "Dünyayı iyilik değiştirecek" sloganıyla iyiliğe öncülük yapmaya çalıştığını kaydetti.

Görmez'den iyilik haberi talebi

Medya mensuplarına "Neden kötünün ve kötülüğün haber değeri, iyinin ve iyiliğin haber değerinden daha fazladır?" diye soran Görmez, "Medya mensubu dostlarımızdan da her bir kardeşimiz iyilik yazısı yazsın isterim bu hafta. Keşke televizyonlarımız haftada bir gün de olsa iyilik haberleri sunsalar bize. Kötüden ve kötülüklerden arınmış haberler takdim etseler. Gelin hep birlikte kötülüğe teslim olmayalım iyiliği kötülüğün önüne geçirelim" önerisinde bulundu.

Ödüller 13 Mart Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Muhabir: Aynur Ekiz