NEVŞEHİR (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca hayata geçirilen "Uluslararası Öğrenci Treni" projesi kapsamında, yabancı öğrenciler Kapadokya'yı ziyaret etti.

Yabancı öğrencilerin Türkiye'yi daha yakından tanıması amacıyla yürütülen proje kapsamında 25 ülkeden 30 kişi, bölgedeki Göreme Açıkhava Müzesi ve Paşabağları'nı gezdi.

Başkanlığın Öğrenciler Dairesi Kültürel ve Sosyal Rehberlik Koordinatörü Selman Bayer, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonla öğrencilerin Türkiye'de eğitim almasının yanı sıra ülkenin kültürel ve tarihi zenginliklerini görmesi ve sahiplenmesini amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamındaki Kapadokya turuna 30 yabancı öğrencinin katıldığını belirten Bayer, bunlar arasında Arjantin, Bolivya, Karadağ, Ermenistan'dan gelenlerin yer aldığını bildirdi. Bayer, "Bunların hemen hemen hepsi lisansüstü öğrencileridir. Bu projenin hem Türkiye hem yabancı öğrenciler için büyük kazanç olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Öğrencilerin, ülkelerine gittiğinde Türkiye'de yaşadıklarını ve öğrendiklerini paylaşmasını istediklerini ifade eden Bayer, "Tüm projeleri Türkiye Bursları kapsamında yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanından ülkemize öğrenci davet etmeye çalışıyoruz. Bu yıl 150 ülkeden öğrencilerimiz var. Bu, Türkiye için çok büyük zenginlik. İnşallah kültürel, akademik etkinliklerle de ülkemizi zenginleştirmek ve hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kamerun'dan gelen Osman Chehou ise Türkiye ve Kapadokya'dan etkilendiğini bildirdi.

İnsanoğlunun "bilmediği şeylere düşman olduğunu" belirten Chehou, şunları kaydetti:

"Bu program çok mükemmel. Burada farklı ülkelerden arkadaşlarım oluyor. Türk halkını ve kültürünü iyi anlıyorum ki burada kendimi misafir olarak değil bir Türk gibi hissediyorum. Başbakanımıza müteşekkiriz. Trenle yaptığımız yolculukta farklı gelenekler, görenekler, yemekler, adetler görüyoruz, aramızdaki mesafeler kayboluyor. Anlıyoruz ki hepimiz aynıyız, sadece farklılık dilde vardı o da bu programlar sayesinde uçuverdi."

Dört günlük program kapsamında Kapadokya'ya gelen yabancı öğrenciler, daha sonra Konya'ya geçecek.