Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından büyük bir kısmı finanse edilen projelerle Uluslararası Öğrencilerin Türkiye’ye adaptasyonuna katkı sağlanıyor. TEKDER İstanbul Şubesi tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte yürütülecek “İstanbul’da Okuyan Uluslararası Öğrencilerin Mesleki ve Kişisel Gelişimi Projesiyle” yabancı 500 öğrenciye ulaşılacak. Proje kapsamında seminer, teknik gezi, söyleşi düzenlenecek. Ayrıca, Türkiye’ye okumaya gelen öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak için öğrencilere staj yeri ayarlayıp en güncel fuarlara katılımları sağlanacak.

“İstanbul’da Okuyan Uluslararası Öğrencilerin Mesleki ve Kişisel Gelişimi Projesi” ile mühendislik ve mimarlık öğrencilerinin akademideki kazanımlarının uygulamaya nasıl dönüştürüleceği gösterilecek. Projeye farklı ülkelerden 500 öğrenci katılacak. Proje kapsamında tanınmış isimlerin başarı hikâyeleri aktarılacak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen yüzlerce proje arasında bu projenin ayrı bir yeri olduğu belirtiliyor. Diğer projelerin ağırlıklı olarak öğrencilerin sosyal yönlerine eğildikleri belirtiliyor. İlk defa TEKDER’in projesi ile teknik öğrenci odaklı bir program yapılacağı ifade ediliyor.