KONYA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül,  "Necmettin Erbakan Üniversitesinin birikimi ve donanımı nedeniyle kongreyi bu üniversitede yapmaya karar verdik. İnşallah önümüzdeki yıl Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi'ni Konya'da yapacağız" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Bülbül, bu yıl YTB ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek, "Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi"nin protokolünü imzaladı.

Bülbül, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen imza töreninde, YTB'nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Orta Doğu'daki düşünce kuruluşlarını bir araya getirerek, Türkiye'deki muadilleriyle etkileşimleri üzerine çalışmalar yaptık. Orta Doğu'daki toplumlarla bizim toplumumuz arasındaki bağı güçlendirmek ve ilişkileri geliştirmek temel çabalarımız arasındadır" diye konuştu.

Bülbül, YTB'nin en önemli sorumluluk alanları arasında uluslararası öğrencilerin yer aldığına işaret ederek, devlet burslarıyla Türkiye'de okumak isteyen uluslararası öğrencilere çeşitli imkanlar sunduklarını ifade etti.

Bu öğrencileri, ilgili kurumlarla işbirliğiyle üniversitelere yerleştirdiklerini anlatan Bülbül, burs ve yurt imkanı sağladıklarını vurguladı.

Bülbül, Türkiye'nin son yıllarda eğitimde de cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizerek, "Şu anda Türkiye'de okuttuğumuz 160 ülkeden 15 bin öğrencimiz var. Konya'da da çok sayıda öğrenci eğitim alıyor. Bunları Türkiye'ye getirmek önemli bir gurur kaynağı. Onlara sosyal, kültürel ve akademik alanda rehberlik etmek değerli bir çalışmadır. Bu anlamda yürüttüğümüz uluslararası akademiler var" ifadelerini kullandı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, YTB'nin düzenlediği çeşitli etkinliklere katıldığını ve kuruma büyük destek verdiğini aktaran Bülbül, yaptıkları çalışmaların Türkiye'nin uluslararası vizyonu olduğunu dile getirdi.

 Bülbül, geçen yıl uluslararası öğrencilere yönelik Hacettepe Üniversitesi ile Sosyal Bilimler Kongresi'ni başlattıklarını anımsatarak, "Türkiye'den onlarca üniversiteden katılım oldu. Çok sayıda üniversite, bu organizasyona ev sahipliği yapmak istedi. Necmettin Erbakan Üniversitesinin birikimi ve donanımı nedeniyle kongreyi bu üniversitede yapmaya karar verdik. İnşallah önümüzdeki yıl Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi'ni Konya'da yapacağız" şeklinde konuştu.