Yunusemre Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin gala yemeği Anemon Otel’de yapıldı. İlginin oldukça yoğun olduğu gecede konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bizler Yunus Emre’nin yolundan giderek birçok alanda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Birçok ülkeden akademisyen ve öğrencilerin katıldığı 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin Gala Yemeği Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Dr. Melek Çerçi’nin ev sahipliğini yaptığı geceye, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, organizsayona katılmak üzere yurtiçi ve yurtdışından gelen akademisyen ve davetliler, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Çerçi ve Eşi Melek Çerçi onlarla yakından ilgilenirken; Sanatçı Orhan Çakmak, Sedat Anar ve ekibi ile Yunusemre Türk Sanat Müziği Korosu, gala yemeğinde birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Belediye Başkanı Çerçi, burada yaptığı açılış konuşmasında, “Söyleyişi, yaşayışı, düşüncesi ile 800 yıl öncesinden günümüze ışık saçan bir zattır Yunus. Organizasyonu 3 yıl önce Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir belediye olarak bu değerler artık biraz daha gün yüzüne çıkarılmalıdır diyerek çalışmaları başlattık. Organizasyon kapsamında Toplantılar, müzikal faaliyetler, bilimsel çalışmalar, sempozyumlar düzenliyoruz.

Bu yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklere 21 tane Türk üniversitemizden, 9 tane de komşu ülkelerimizden bilim insanı katıldı. 90 civarında bildiri özeti geldi. Bunun 40 tanesi seçildi. Bilimsel ve akademik çalışmalar kitap olarak basılacak. Bizler Yunus Emre’nin ışığından giderek bu çalışmalara devam edeceğiz. Orta Asya’dan Balkanlara kadar kardeş ülkelerimizden kardeşlerimiz aramızda programlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise yaptığı konuşmada, Yunusemre Belediyesi’nin ismi ile müsemma olmanın gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “Ben bu organizasyona katkı veren herkese çok teşekkür ederim. Ülke olarak bir taraftan hedeflerimiz için istikrarlı bir şekilde yürürken diğer taraftan da medeniyetimizi ihya etmenin özel gayreti içerisindeyiz. Bu adımlar o yüzden son derece önemlidir.” dedi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, gecenin sonunda sanatçılara çiçek ve tablo takdim etti.