ANKARA (AA) - Bilişim uzmanı Ünal Aydemir, sosyal medyayı etkili kullanmanın, bilgiyi zamanında ve en iyi şekilde vermekle mümkün olduğunu belirtti.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneğinden (UMED) yapılan yazılı açıklamaya göre, Medya Okulu eğitimleri, Bilişim Uzmanı Ünal Aldemir'in "Sosyal Medya" dersiyle devam etti.

Sosyal Medya alanında deneyimlerini paylaşan Aldemir, bu alandaki dezenformasyonların devam ettiğine dikkati çekerek, bu konuda gençlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Sosyal medyanın, kişilere hayal ettiği şeyleri gerçekleştirmek için bir fırsat alanı sunduğunu belirten Aldemir, "Bu, insanlarda kimlik kaybına, daha ileri dönemlerde de şizofreniye sebep olabiliyor. Sosyal medyayı etkili kullanmak, bütün bunları aşmak, bilgiyi zamanında ve en iyi şekilde vermekle mümkündür. Çağımızın gereği olarak da sizler, sosyal medyayı en iyi ve etkili şekilde kullanmakla yükümlüsünüz" değerlendirmelerinde bulundu.

- "Kötü amaçlı kullanıcılarla sağlanıyor"

Sosyal medya alanında geçmişte yaşananlara ilişkin örnekler veren Aldemir, "Bilinçli olarak algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu da çeşitli görsel ve yazılarla sağlanıyor. Farklı ülkelerdeki kaos fotoğrafları kullanılarak, o fotoğraf sanki ülkemizde çekilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bütün bunlar kötü amaçlı kullanıcılarla sağlanıyor. Ancak sizler, sosyal medyayı etkili ve verimli şekilde kullanarak bütün bu kötü algıları sonlandırabilir, kullanıcıların tarafsız ve doğru haber almasını sağlayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.