ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Ankara Bölge Müdürü Dr. Cantürk Eyüp Kocalar'ı kabul etti.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki kabulde konuşan Vali Özcan, Ankara Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 7 ilden gelen UMKE ekiplerinin 3 gün boyunca Çankırı'da kamp yapacağını söyledi.

Ekiplerinin çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Özcan, "Biliyorsunuz ülkemiz deprem kuşaklarının sık olduğu bir yerde. Bu nedenle her zaman doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Mülki idare amirlerine ayrı bir acil sicil karnesi açmak lazım. Yani, kendilerini mutlaka bu tür konularda yetiştirmeliler" şeklinde konuştu.

Kocalar da kamp yapan ekipte 120 kişinin bulunduğunu dile getirerek, personelin kaynaşması açısından da bu tür çalışmaların önemli olduğunu kaydetti.

Personelin kamplar vesilesiyle aynı bölgede çalıştığı kişileri tanıma fırsatı bulduğunu da anlatan Kocalar, "Personelimizin birlikte iş yapabilme yetenekleri artıyor. Kamp boyunca acil durumda görevlilerimiz nasıl çalışacağı, göçük altında kalan vatandaşların nasıl kurtulacağı, hastaya müdahale yöntemleri hakkında provalar yaptıracağız" diye konuştu.