Unesco tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Bursa’ya yeni logo hazırlandı. Osmanlı Başkenti Bursa’nın yeni logosu Vali Münir Karaloğlu tarafından yarın düzenlenecek lansman toplantısıyla tanıtılacak.

Bursa’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu: "Şehir logosu hazırlıklarımızı tamamladık. Şehir logomuzu belirlerken, Bursa’daki hiçbir değeri arka plana atmamayı, bütün değerlerimizle bağ kurmayı, medeni mirasımızın temsilini, Türkiye’nin tanıtım diliyle yakınlığı, kökü mazide yeniyi bulmayı amaçladık" dedi.

Buras’nın uzun bir maratonun ardından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin Unesco Dünya Mirası olarak tescil edilmesiyle turizmdeki konumunun daha da güçlendiğini vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, "Bursa, halen Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne (EHTTA) Türkiye’den kabul edilen ilk ve tek şehir olma özelliğini koruyor. Bursa; meraklısından gezginine, şifa arayanından araştırmacısına; adrenalin tutkunlarından entelektüeline kadar herkes için büyük bir cazibe merkezi. Bursa’nın değerlerini tanıtmak amacıyla 2009’da kurulan Bursa Turizm Kültür Tanıtma Birliği, şehir markaları yönetim çalışmalarına hız verdi. Şehir markasının geliştirilmesi yolundaki önemli adımlardan biri olan Bursa Şehir Logosu, birlik öncülüğünde hazırlandı" diye konuştu.

Aynı zamanda Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın önemli destinasyonlarının dünya kültür mirası olarak tescil edilmesiyle, Bursa’nın cazibesinin daha da arttığını belirterek, "Bu yeni imkanlardan faydalanmak, Bursa’nın değerlerini dünyaya sunmak amacıyla takip eden dönemde, daha çok tanıtım, daha çok iletişim yapılacak. Bu tanıtımlarda kullanılmak üzere, Bursa’nın iletişimde dil birliğini temsil edecek bir şehir logosuna ihtiyaç vardı. Şehir logosu hazırlıklarımızı tamamladık. Şehir logomuzu belirlerken, Bursa’daki hiçbir değeri arka plana atmamayı, bütün değerlerimizle bağ kurmayı, medeni mirasımızın temsilini, Türkiye’nin tanıtım diliyle yakınlığı, kökü mazide yeniyi bulmayı amaçladık" diye konuştu.

Şehir logosunun üstünde bulunduğu her değerin Bursa’ya ait olduğunu, Bursa’da üretildiğini, Bursa ve Bursa markalarının ortak sembolü olacağını ifade eden Vali Karaloğlu, logonun tanıtımının 22 Ekim Çarşamba günü Merinos AKKM, Orhan Gazi Salonunda saat 10.30’da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.