ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesinde (AÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, üniversite senatosunun aldığı karar gereği bütünleme sınavlarının kaldırılmasını protesto etti.

Yunus Emre Yerleşkesi içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu binası önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları döviz ve sloganlar eşliğinde Rektörlük binasına yürüdü.

Grup adına burada açıklama yapan Roza Tural, yeni düzenlenen not sisteminde genel not ortalaması 2'nin altında olan öğrencilerin harf notu CC'nin altında olan dersleri tekrar almak zorunda kalacağını söyledi.

Öğrenciler arasında toplanan yaklaşık 5 bin imzanın Rektörlük yetkililerine teslim edileceğini ifade eden Tural, AÜ öğrencileri olarak en temel hakları olan parasız eğitim haklarının ellerinden alınmasına göz yummayacaklarını belirtti.

Grup içerisinden seçilen 3 kişi, Rektörlük yetkilileri ile görüştü. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından dışarı çıkan öğrenciler, bütünleme konusunun üniversite senato toplantısında tekrar gündeme alınacağı bilgisini grup üyelerine iletti.