KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde üniversite öğrencilerinin Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediği kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan kamyon, törenin ardından yola çıktı.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği Programı öğrencisi Selma Bayrak, Ali Akkanat Kampüsü'ndeki törende Suriye'deki Türkmenlerin zor günler geçirdiğini söyledi.

Kampanyaya üniversite öğrencileri ile akademisyenlerin destek verdiğini belirten Bayrak, "Bir hafta boyunca ilçe merkezinde ve kampüste stant açtık. Bir kamyon yardım malzemesi toplandı. İnşallah bunlar İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'deki kardeşlerimize ulaşacak. Bizler üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Kampanyaya destek verenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk de Türkmenlere yönelik yardım organizasyonunu düzenleyen öğrencilere ve İHH Beyşehir Temsilciliğine teşekkür etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Beyşehir Temsilcisi İsmail Efe de yardım kamyonunda gıda, giyim ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yardım kamyonu, dualarla Suriye'ye uğurlandı.