SİVAS (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Sivas'ta bazı sivil toplum örgütlerinin üyelerince protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, "Hepimiz Özgeyiz, Özgecanız", "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Kadına şiddete hayır" sloganları atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz, Özgecan Aslan'ı öldürenleri şiddetle kınadıklarını söyledi.

"Artık hiçbir babanın 'Evladımın üzerine toprak atılmasın' demesini duymak istemiyoruz" diyen Tuz, "Bu insanlık suçlarının, kadın cinayetlerinin, şiddetin önüne geçilmesi için caydırıcı yasalar yapılmasını istiyoruz. Kadın cinayetlerinin, tecavüz ve tacizlerin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Haklarımızla, varlığımızla yaşamak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz? Tüm siyasilerimizi göreve davet ediyoruz. Artık hiçbir can yanmasın, artık hiçbir Özgecanımız canından olmasın diyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak da bu tür suçları işleyenlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini belirterek, "Özgecan'ı unutmayacağız" dedi.

Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yanına karanfil bıraktı.