KDK, 172 üniversiteye “Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları” kurulması için mektup gönderdi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kamuoyunda bilinirliliğinin artırılması için illerde düzenlediği Ombudsman Halkla Buluşuyor Programı, basın ve STK temsilcileri ile buluşma, üniversitelerde verilen konferansların yanı sıra

üniversiteler ile güçlü bir işbirliğin tesis edilmesi için üniversite bünyesinde "Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları” oluşturulması için 172 rektöre mektup gönderdi.

Mektupta, dünyada yaklaşık 130 ülkede etkin olarak kullanılan ve Türkiye’de son beş yıldır Anayasal bir kurum olarak hizmet veren kurumun, kuruluş ilkeleri ve sorunları çözmedeki usulü itibariyle vatandaşların ve idarelerin ellerini rahatlatan bir mekanizma olduğu ve böyle önemli bir mekanizmanın tanıtılması gerektiği vurgulandı.

Hakkaniyet, iyi yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi ve halka karşı sorumluluk anlayışı temelinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir denetim mekanizması olarak faaliyetlerini sürdüren KDK, gençlerin, ortaya koyduğu ilkeler ve sorun çözme metotlarını içselleştirebilmeleri ve eğitimden sonra iş hayatında, toplum hayatında uygulayabilmeleri bakımından Ombudsmanlık Kurumunu öğrenmeleri ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla 172 üniversiteye "Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları” oluşturulması yönünde öneride bulundu. Başdenetçi Malkoç ayrıca hukuk fakülteleri dekanları ile Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğunun kurulmasına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

KDK’nın üniversitelere gönderdiği mektup üzerine birçok rektör, üniversitelerinde Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğu kurulduğu bilgisini KDK’ya bildirdi.