Ünlü sanatçı Behiye Aksoy, yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastaneden özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Aksoy’un durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavisi için uyutulmaya başlandığı öğrenildi.

2001 yılında yakalandığı Alzheimer hastalığı nedeniyle tüm birikimlerinin tamamını elinden çıkararak huzur evine yerleşen 85 yaşındaki Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada kan değerleri kontrol edilen Aksoy, solunum yetmezliğinden dolayı yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Doktorların tavsiyesi üzerine Aksoy, ambulansla Şişli Kolan Uluslararası Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine alınan Aksoy, yapılan tetkikler sonucunda doktorlar tarafından uyutulmaya başlandı. Akciğerlerinden rahatsız olduğu öğrenilen Aksoy’un, makine yardımıyla yaşam mücadelesi verdiği bildirildi.

Aksoy’un durumunu öğrenen yeğeni Serhan Korhan ve torunu Aslıhan Aksoy’un da hastaneye geldiği öğrenildi. Aksoy’un durumu, 2 gün içerisinde netlik kazanacak.