ANKARA (AA) - Ankaray, metro ve belediye otobüslerinde unutulan ve bir yıllık bekleme süresi dolan eşyalar, açık artırma yöntemiyle satıldı. Satıştan 7 bin 500 lira gelir elde edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, EGO Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ile Satın Alma Daire Başkanlığının düzenlediği açık artırmaya ikinci el eşya satıcıları, hayırseverler ve vatandaşların katıldığı bildirildi.

Unutulan eşyalar arasında cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi teknolojik cihazlardan kıyafet, engelli bastonu, saat ve güneş gözlüğüne kadar birçok ürünün bulunduğu bildirildi.

Açık artırmaya katılan bir vatandaşın, kızına 50 liraya bisiklet aldığı belirtildi. Açık artırmada 106 liraya hayalindeki gitarı satın alan bir öğrencinin ise aldığı gitarla müziğe ilk adımını atacağını söylediği ifade edildi.

Gerçekleştirilen açık artırmada 7 bin 500 lira ile şimdiye kadarki en yüksek gelirin elde edildiği ve bu paranın EGO Genel Müdürlüğüne gelir olarak kaydedildiği bildirildi. Bulunan altınların ise oluşturulan bir komisyon tarafından satışa çıkartıldığı açıklandı.

Sahiplerine ulaştırılamayan eşyaların listesinin her ay dönemsel olarak EGO Genel Müdürlüğünün internet sitesinde ve Polis Radyosu'nda yayınlandığı bildirildi.