İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar kapsamında parklara kedi evi koyarken, kuşlar için hazırlanan vakumlu yuvaları vatandaşlara dağıttı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Altunizade Mahallesi'ndeki Huzur Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sokakta yaşayan kedilerin kış şartlarında hem yiyecek hem barınacak yer bulmakta sıkıntı çektiğini anlatan Türkmen, parklara yerleştirdikleri kedi evleriyle kedilere yer sağlandığını ve mama verildiğini dile getirdi.

Türkmen, tedavi sürecinde kullanılmak üzere kedilere kazak örüldüğüne de değinerek, "Kazakları tedavi sürecinde kedilere giydiriyoruz. Bu kazakları giydirdiğimiz kedileri sokağa salmıyoruz. Tıbbı müdahale gerektiren, sağlık açısındansıkınsı olan kedileri bakım merkezine götürürken sıcak tutmak amacıyla bu kazaklar hazırlandı" diye konuştu.

Kuşlar için "Ev bizden, yem sizden" sloganı altında taşınabilir vakumlu yuvalar hazırlandığını belirten Türkmen, isteyen herkese verilmek üzere hazırlanan vakumlu yuvalara vatandaşların yem koyarak, evlerinin ya da arabalarının camlarına yapıştırıp, kuşların barınmalarını sağlayabildiğini söyledi.