Üsküdar Belediyesi, 2017-2018 Kültür Sanat Sezonuna ünlü isimlerin katılımıyla düzenlediği görkemli törenle ‘Merhaba’ dedi. Kültür Sanat sezonu açılışında sahne alan ünlü sanatçı Emel Sayın hayranlarını mest etti.

2017-2018 Üsküdar Kültür Sanat Sezonu Üsküdar Belediyesi tarafından Adile Sultan Sarayında düzenlenen görkemli törenle açıldı. Kültür Sanat Sezonu açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gece ilk olarak Üsküdar Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda yapılan kültür sanat etkinliklerinin tanıtımıyla başladı. Açılış töreninde sunuculuk yapan Erhan Çelik, masaları tek tek gezerek kültür ve sanatın önemini geceye katılan ünlü isimlere sordu. Ünlü şair İbrahim Sadri’nin kültür ve sanata dair düşüncelerini söyledikten sonra kısa bir şiir okuması geceye katılanlardan büyük beğeni topladı.

Ünlü Sanatçı Emel Sayın mest etti

2016-2017 Üsküdar Kültür Sanat Sezonu açılışında ünlü sanatçı Emel Sayın sahne aldı. Ünlü sanatçı birbirinden güzel eserlerini davetliler için seslendirdi. Hayranlarına müzik ziyafeti sunan Emel Sayın, daha sonra masaları tek tek gezerek şarkılarını davetlilerle birlikte söyledi. Gecede yoğun ilgi gören Emel Sayın, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Geceye eserleriyle damga vuran ünlü sanatçı, konser sonunda hayranları tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

“Kültürümüze sanatımıza olan bağlılığımızı yaşayalım istiyoruz”

Kültür sanat sezonu açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu akşam Üsküdar Belediyesi olarak 2017-2018 yılı kültür sanat sezonuna çok güçlü bir sesle merhaba diyoruz. Türk Sanat Müziğinin unutulmaz yorumcusu Emel Sayın bu akşam bizler için sahne aldı. Biz bu akşam sezona merhaba derken, sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye olan ihtiyacımızı yeniden tazeleyerek güçlü bir sesle birlikte yola çıkmış oluyoruz. Üsküdar başlı başına bir hoşgörü şehridir. Bu güzel yerde her renkten, her ahenkten insanlar var. Hem bir taraftan kültürümüze sanatımıza olan bağlılığımızı yaşayalım, hemde gençlerimize bu kadim kültürü mutlaka ulaştıralım diye çalışıyoruz” dedi.

Gecenin sonunda ise Başkan Hilmi Türkmen, ünlü sanatçı Emel Sayın’a Üsküdar’ın simgesi olan ‘Katip ve Katibe’ oyuncağını takdim etti.