Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Çamlıca Gençlik Yaşam Merkezi’nde eğitim gören gençler ve öğretmenleri İstanbul’un tarihi mekanlarını gezerek özel bir gün yaşadı.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Gençlik Yaşam Merkezi’nde eğitim gören gençler ve öğretmenleri renkli bir hafta sonu yaşadı. Eğitmen Zafer Söğüt rehberliğinde İstanbul turuna katılan gençler, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii ve civarındaki eserleri gezerek hem tarihi dokumuzu yakından izleme fırsatı buldu.

Tarihle ilgili sordukları sorular ile rehbere zor anlar yaşatan gençler, bu tür gezilerin kendilerine çok şey kattığını söyleyerek gördükleri ve öğrendikleri karşısında çok etkilendiklerini ifade etti.

ENGELLİLER DE UNUTULMADI

Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, bir grup engelli çocuğu Akvaryum gezisine götürüp eğlenceli bir gün yaşattı.

Sosyal İşler Müdürlüğü, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde birbirini tanımayan 24 zihinsel ve fiziksel engelli çocuğu 4 öğretmen eşliğinde, İstanbul Florya Akvaryum’a götürdü. Sosyal ortamda birbirleriyle kaynaşma ve alışmaları sağlanan engelli çocuklarımız daha önce sadece televizyonda gördükleri su canlılarını kendi gözleriyle görerek sıra dışı bir gün geçirdi.