Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Sendikacılık kuru kuruya eleştiri yapmak değildir” dedi.

Bem Bir Sen Gaziantep Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kongresi’ne katılan Levent Uslu, burada sendika üyelerine seslendi. Sendikacılığın bir unvan aracı olmadığını belirten Uslu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sendikacılık unvan aracı değildir. Bize göre sendikacılık sorunların diyalogla çözüldüğü eleştiriler karşısında tekliflerin de ortaya konulduğu yol haritası belirlenirken işverenin de fikirlerinin önemsendiği, üyelerimizin haklı taleplerinin karşılanmaya çalışıldığı hizmet yolumuzda yeni kazanımların sağlandığı ülkemiz, milletimiz ve içinde yaşadığımız toplum için fikir üretebilen, düşünebilen, toplumsal olaylar karşısında tepkisini koyabilen yönetimlerin iyi yaptıklarını övüp yanlışları karşısında tavır alabilen ve tavır koyabilen sivil toplum örgütüdür.”

Bem Bir Sen olarak yapmış oldukları bazı hizmetleri ve kazanımları da sendika üyeleri ile paylaşan Uslu, Türkiye’de sözleşme yapılmadık özel idare kalmadığını belirterek şöyle dedi:

“Bugün Türkiye’de sözleşme yapmadığımız İl Özel İdare kalmamıştır. Ülke genelinde belediyelerin yüzde 80’inde Bem Bir Sen Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamış hem kendi üyelerini hem de hizmet kolunda bulunan diğer kamu çalışanlarına kazanım sağlamıştır. 365 gün boyunca bürokratlarla, siyasilerle sendika üyelerimizin sorunlarının çözümüne yönelik görüşmeler yapıyoruz.”

Bem Bir Sen Gaziantep Şubesi üyelerine hitap eden Uslu, Bem Bir Sen’in üyelerine büyük sevaplar da kazandırdığını ifade etti. Sri Lanka’da bir cami ve bir okul yaptırdıklarını kaydeden Uslu, “Srilanka’da bir cami yaptırdık Rahmetli Genel Sekreterimiz İbrahim Keresteci adını taşıyan. Bu caminin yanında da bir okul inşaatımız şu anda devam etmektedir” şeklinde konuştu.