Merhum Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand’ın adı, Beykoz’da yaşadığı mahalledeki bir caddeye düzenlenen törenle adı verildi. Ailesinin de katıldığı törende Birand’ın 74’üncü doğum günü pastası kesildi.

Yaklaşık 2 yıl önce vefat eden usta Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand’ın adı, doğumunun 74’üncü yıldönümünde, Beykoz Belediyesi tarafından yaşadığı Kavacık Mahallesi’ndeki bir caddeye verildi. Eski adı Çiftlik Caddesi olan ve ilçe meclis kararıyla yeni adı Mehmet Ali Birand Caddesi olarak değiştirilen caddenin tabela değişimine, Birand’ın ailesi, Beykoz Belediyesi Başkanı Yücel Çelikbilek, Fatih Portakal’ın aralarında bulunduğu çok sayıda basın mensubu ve sevenleri katıldı. Törene annesi Caterina ve babası Umur Birand’la katılan Umberto Birand, kameralara poz verdi.

BİRAND’IN 74’ÜNCÜ DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Düzenlenen törende, üzerinde Birand ve torunu Umberto’nun fotoğrafının olduğu bir pasta kesildi. Pasta kesimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Birand’ın eşi Cemre Birand, fotoğrafta Mehmet Ali Birand’ın en sevindiği saatinin kolunda olduğunu söyledi.

Beykoz Belediyesi’ne caddenin ismini Mehmet Ali Birand Caddesi olarak değiştirmesinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Cemre Birand, “Her gün geçtiğimiz bir caddeye Mehmet Ali Birand’ın adını verdiler. Onu burada anmak bizim için çok mutlu bir olay” dedi.

“BU ONUR BİZE NASİP OLDU”

Mehmet Ali Birand’ın adını Beykoz’da yaşatacak olmanın mutlu bir olay olduğunu kaydeden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Doğrusu bu onur bize nasip oldu. O yüzden mutluyum. Mehmet Ali Birand’ı önceden de tanırım. Kendisiyle farklı diyaloglarımız olmuştu. Böyle mesleğinde duayen olan bir insanın adının Beykoz’da bir caddeye verilmesi, hem de Beykoz sevdalısı olmasından dolayı caddeye adının verilmesinden memnun olduk. Ailesinin sevdiğini görmek beni çok daha sevindirdi” şeklinde konuştu.

"BABAMIN ADININ GEÇTİĞİ CADDEDEN GEÇMEK ONUR VERİCİ"

Babasının adının sürekli kullanılan caddeye verilmesinden duyduğu heyecanı belirten Umur Birand teşekkür ettiğini belirterek, “Babam bizim hayatımızda hala çok önemli yer kaplıyor. Ben her zaman işe babamın mezarının yanından geçerek gidiyorum. Günlük hayatımda da sürekli olarak kullandığım cadde bu cadde. O kadar hoş oluyor ki böyle bir şey ile karşılaşmak. İnsanların vefa duygusunu yeniden yaşamaya başladık. Cenazeden sonra kalabalıklar ayrılıyor insanlar uzaklaşıyor ama bazı doğal olaylar oluyor. Bu da onlardan bir tanesi” diye konuştu.

Umur Birand, daha sonra alkışlar eşliğinde cadde tabelasının üzerindeki örtüyü kaldırdı.