KONYA (AA) - Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen “Ceketine sahip çık” seminer ve uygulamalı eğitim etkinliğinde, İç Anadolu Bölgesi’nin usta şef ve aşçıları üniversite öğrencileriyle buluştu.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu tarafından Ali Akkanat Kampüsü’nde düzenlenen seminerde, aşçılık eğitimi alan yüksekokul öğrencileriyle biraraya gelen aşçı ve şefler, mesleğin püf noktaları ile ilgili bilgi aktardı.

İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (İÇANAPAFED), üye sivil toplum kuruluşları ve SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Aşçılık Bölümü tarafından Ali Akkanat İşletme Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, 26 yıllık geçmişi bulunan okulun bugüne kadar mezun ettiği onbinlerce öğrencisinin Türkiye’nin dört bir yanında görev yaptığını söyledi.

Okulda 10 program halinde eğitim verildiğini belirten Öztürk, “Özellikle turizm programlarımız ve mezun ettiğimiz öğrencilerimiz halen Türkiye’nin dört bir yanındaki mesai yaptığı iyi otellerde yüksekokulumuzu çok başarıyla temsil etmekte, biz de onlarla gurur duymaktayız” dedi.

Şef ve aşçıların, mesleki konulardaki deneyimlerini anlattığı seminerde, öğrenciler tarafından yöneltilen sorular cevaplandırıldı.

Ardından, yüksekokulun mutfağında uygulamalı olarak Türk mutfağından bazı lezzetlerin yapımı gerçekleştirilirken, şef ve aşçılar bu konudaki hünerlerini sergiledi.

Programa, İÇANAPAFED Başkanı Serkan Dursun, İÇANAPAFED, Yozgat Aşçılar ve Pastacılar Derneği (YAPADER) Başkanı Mustafa Çetin, ÇANPADER Başkanı Emre Geyikçi, KONAPAD Başkanı Recep Güler, akademisyenler, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.